tirsdag den 25. maj 2010

Jeg ville egentlig holde min kæft men...

Storfamilie på Ærø rammes hårdt

Undskyld mig, men det er da ikke statens ansvar at forsøge en familie, man vælger da forhåbentlig at få børn fordi man gerne vil have det og ikke fordi der følge en pose penge med fra staten?

Børn koster penge og en kæmpe børneflok koster: Tada.. mange penge.

5 kommentarer:

Chaos sagde ...

Nu har jeg tænkt lidt over dit indlæg, og jo.. jeg er sådan set principielt enig med dig i, at det ikke er Statens ansvar. Familien har SELV valgt at sætte sig hårdt i det og producere 2½ familie.

Men.. og der er jo altid et men! :D Jeg synes faktisk, at det er dumt fra Regeringens side at beskære børnepenge+tilskud til barnløse kvinder ifbm. at få børn, når vi rent faktisk kommer til at mangle arbejdskraft om noget tid. Ja, det er først om lang tid tænker folk så nu, men lige pt. fødes der kun omkring 65.000 børn om året og det er altså ikke særligt mange!

Sacha sagde ...

Man må starte et sted og selvom det optimale ville være at starte med efterlønnen, som ingen inde på Borgen ønsker at pille ved, så ser jeg det som et positivt og tegn på lidt borgerlighed at man sætter spørgsmålstegn ved hvad der er velfærdsmonstrets ansvar og hvad der ikke er velfærdsmonstrets ansvar.

Selvfølgelig virker det hårdt når begge ting rammes på en og samme tid.

Selvfølgelig så jeg gerne at man ikke havde pillet ved skattespørgsmålet, regeringen får faktisk hug af OECD for denne pakke da skatten ryger op.

Hvad jeg har kunne læse mig til af de forskellige elementer, så er dem der rammes den såkaldte middelklasse, hvilket ellers er den gruppe der er gået fri igen og igen (tænk på omfordelingen fra 80% til 80%).

Det er svært at pille noget fra velfærdsmonstret, det vil altid ramme nogen, netop fordi vi alle er blevet afhængige af det, hvad enten vi vil det eller ej, der er ikke rigtigt nogle alternativer til at komme uden om det.

(Så fik jeg vidst alligevel lukket lidt ud, selvom jeg ville have holdt min mund lukket).

Charlotte sagde ...

Jeg er overhovedet ikke enig med dig, men det behøver vi så heller ikke at være:)

For mig at se er det dumt at beskære i børnechecken, sådan at man kun kan få den til 2 børn - netop pga demografiske forhold.

Jeg kan desuden huske at DF for år tilbage netop foreslog dette, hvilket var en af deres forslag, som jo kan siges at have en vis etnisk nedslagskraft, idet mange flygtninge-indvandrerfamilier fortsat har flere børn end etniske danskere. Det kan jeg så heller ikke lade være med at tænke om ikke det også lugter lidt af det? Og i sådanne tilfælde vil det ofte være katastrofalt, for rigtig mange af de familier lever nærmest mere eller mindre af børnecheck. Og der er særlige grupper af børn og unge, hvor en forringning af forældrenens økonomiske situation vil gøre deres hverdag sværere end den allerede er i dag.

Hvis man endelig ville nedskære den, så kunne der overvejes andre måder. Hvorfor skal en familie med en årsindtægt på 1,5 millioner fx. have børnecheck overhovedet? Ved godt at nogle økonomer mener at, hvis man fratager universale rettigheder fra borgerne, så støtter borgerne heller ikke op om projekt velfærdssamfund, men spørgsmålet er så hvor meget de "rige" så gør det alligevel, altså ud over selvfølgelig at betale skat?

Og nej, du har ret, selvfølgelig får man ikke børn af økonomiske grunde, men det ER en stor hjælp, hvilket jeg ved af personlig erfaring. Stod det til mig, så man nærmere på nogle af de multinationale selskaber og deres skattefusk OG efterlønnen.

Chaos sagde ...

Haha, scient. Jeg tænkte faktisk lige præcis på 80% til 80% "modellen".. Spøjst. :D

Jeg kan sagtens se, hvad du mener.. Og ja,det er da skønt at se Regeringen føre Borgerlig politik til en forandring. Det sker så sjældent!

Mht. skatten.. Det er lidt kritisk, men så igen.. Det havde været svært at holde helt nede - og så synes jeg måske OECD's kritik af Danmark klinger hult, når vi faktisk har en af de stærkeste økonomier i Europa.


Generelt er der mange steder, som burde beskæres kraftigt. Vi har den mest sindssyge offentlige sektor - og no wonder, at hvis man ser på Danmark udefra - f.eks. fra USA - så er vi nærmest mere røde, end de er inde i Kreml. ;)

Jeg står dog stadig ved min ærgrelse over, at barnløse kvinder selv skal betale for deres behandling. Jeg synes kun Staten kan have en positiv interesse i, at der bliver født flere børn - og det vil jeg altid stå ved.

Sacha sagde ...

What to say.

@ Charlotte, det hele ville også være det mere kedelig, hvis alle var enige.
Efterlønnen er en hellig ko for dem inde på borgen - desværre!
Mht. de multinationale selskaber, så er den lidt tricky, jeg er ikke helt inde omkring de parametre der er årsagen til dette valg - men et vildt skud kunne være skatten her i landet.

Mine ønsker for et samfund som det danske, er det at vi har minimalt med universelle ydelser og mere efter dem der reelt har behov.
For de som har allermest behov for hjælp er sjældent dem der har overskuddet til at råbe om hjælp.

I den anden ende, der kan jeg godt forstå hvis dem der bliver bonget af topskat også gerne vil have noget for deres penge, de bliver faktisk dobbelt ramt af denne pakke.
De går ned i ydelse, men får ikke noget til gengæld.

Som jeg ser hele pakken, så er det som tidligere nævn "middelklassen" der bliver ramt for en gangs skyld.

Inden man går i selvsving over det med de manglende børn, så kan os fra de små årgange takke vores forældre for ikke at have gjort mere for samfundet end de gjorde.

@ Chaos.
Oh yeah!
Jeg tænkte Nordkorea, Cuba og andre gode steder (efterhånden også USA).
Den offentlige sektor kunne godt trænge til en god omgang med grønthøsteren, men da regeringen luftede den tanke for en måned siden lød der (også) ramaskrig der.

Jeg har også nogle ting som andre måtte finde irrationelt i forhold til staten og dens finanser ellers ;)

I øvrigt så finder jeg det komplet gak at det sorte hul kaldet sundhedsvæsnet har fået flere penge.

Men når jeg summer tingene sammen, så kan jeg nu alligevel bedre leve med regeringens genopretningspakke end jeg kan lide tankerne omkring fair forandring.