torsdag den 18. februar 2010

Uhh... tænk hvis jeg kom til at lugte af mig!

Sådan synes nogle mennesker at tænke, for hvem kender ikke det at gå ned igennem Strøget (eller hvilken som helst gågade i lille Dannevang) og passere en person der er blevet overfaldet af en parfumeflaske, og man kan så dufte vedkommende mange meter efterfølgende.
Eller dem der træder ind i bussen/toget/lokalet og det første man registrerer er deres duft, ikke naturligt duft men parfumeduften.

Kvalmende.

Så kan man tale om at have brugt den samme duft for længe, når man ikke længere selv kan opfange hvor kraftigt man selv dufter - at duften er blevet til en lugt.

Sådan generelt har jeg lagt mærke til at det er lettere at finde et produkt indeholdende parfume i en eller anden afskygning, end at finde en uden, alt skal sovses til i parfume, ligefra rengøringsprodukter, personlig pleje, dullegrejet og i det der lille ekstra (duftlys og rumfriskere).

Så er det lige at jeg spørger hvorfor?

Hvorfor vælger man at sovse sig ind i så meget parfume, at man lugter af en hel parfumeforretning, det forstår jeg ikke og kommer næppe nogensinde til det.

3 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Åh, jeg har en sart næse, så jeg får nyseanfald/løbende næse, når jeg støder ind i folk, som dem du beskriver. Jeg bliver også tit irriteret over, at det er så svært at finde produkter uden parfume.

- Vibeke

scient.hybrid sagde ...

Jeg kan godt klare parfumeduft, men orker det simpelthen ikke.

Jeg vil gerne selv bestemme hvornår jeg skal dufte af noget og om mit hjem skal dufte.

Noget andet er den duftcocktail man udsætter sig for når man bruger shampoo, balsam, bodywash, deo, håndcreme, dagcreme, bodylotion osv. osv.

Chaos sagde ...

Ja, der er godt nok en del personer som nærmest kvæler én med alle deres lugte. Har virkelig ondt af dem, som får det fysisk dårligt af folks parfume-helved.. Det værste er, når man kan dufte deres bodylotion, parfume OG hairspray.. Jeg hader sidstnævnte duft. Ick.

Jeg vil så sige, at jeg som oversize (overvægtig) modedulle har et issue med, at jeg skal dufte rent.. Dvs. jeg går i bad hver dag, bruger en duftløs deo, skifter min parfume en gang imellem og bruger bodywash.. Simpelthen for min egen skyld. Prøver dog også at begrænse mig. :D