torsdag den 28. januar 2010

I freaking did it! aka Femte gang er lykkens gang.

Yes! Femte gang er lykkens gang, for i dag tog jeg turen til Odense for at går til eksamen i et fag femte gang - ja du læste rigtigt.
Der står FEMTE gang, skræmmende ikke?
Hvordan er jeg kommet derud at jeg skulle op til eksamen en femte gang?
Svaret er ganske enkelt eksamensangst, og længe kunne jeg ikke lade være med at tænke at det var noget pjat at være så ræd, hysterisk og grådfyldt lige op til en eksamen, lige inden en eksamen, under eksamenen og sågar også efter.
Selv da jeg startede til en eksamensangstgruppe, var der noget i mig der tænkte: “pjathovede”, men da vi skulle lave en præsentationsrundte, så kom eksamensangsten op i mig og tårene stod ud af mig, rystede og var temmelig svimmel.

Lige der gik det op for mig, at det ikke bare var pjat – det var reelt eksamensangst.
Jeg fik til disse gruppesessioner redskaber til at håndtere min eksamensangst og et af redskaberne skrev jeg om her, og det virker faktisk skal jeg hilse at sige.

Jeg lærte også at det er tilladt at forkæle sig godt og grundigt inden eksamen, ingen grund til at vente med goderne til efter eksamen og så skulle jeg gøre noget nyt for at ændre på forløbet både før, under og efter eksamenen.

Så før eksamenen forkælede jeg mig selv – i går med en pizza (at den så var mærkelig og en smule skuffende er noget andet), i dag skulle jeg medbringe et magasin som jeg kunne læse i kort inden jeg skulle op til eksamen, for at få tankerne væk fra eksamenstankerne.
Jeg skulle tage tøjdyret med, som jeg havde med til eksamenerne i 3.G, fordi det ville minde mig om positive eksamenssituationer og få mig til at smile og slappe af.
Så var der den sidste ting jeg selv kunne gøre, jeg skulle ændre på mit mønster i forhold til det at være til eksamen.
Så jeg valgte at stå op inde i forberedelsen og stå op under selve eksamen, hvilket var befriende for jeg følte at jeg havde styr på situationen sådan.

Nu skal det lige siges at jeg var hamrende nervøs, havde kvalme og var fuldstændig tom inden i, men var så heldig at have en veninde i den anden ende af sms’er, som var der som mental backup, da hun har været igennem rumlen fornylig og selvom jeg havde svært ved at forestille mig at de positive ting hun skrev om, skulle overgå mig, så havde hun faktisk ret!

Nå ja, nu må jeg vel hellere udløse spændingen angående den eksamen.
Jeg bestod!
Jeg freaking bestod den og jeg nøjedes ikke kun med lige at bestå, for jeg fik hevet et fire-tal hjem, og det er jeg faktisk godt tilfreds med.
For jeg fik at vide at den ene del af eksamen lå til en højere karakter, men fordi den anden del trak ned, blev det ikke til mere.
Her kommer så det der gjorde at fire var tilfredsstillende, for den del jeg klarede mig godt i, er det område mit specialeområde er en hjørne af.
Så jeg gik ud med bestået og et selvtillidsboost på både det mentale og det faglige plan og det er lige så godt som en karakter!DSC03869

Bladet jeg købte og modeblade er alletiders som afledningsmiddel, når man som jeg er kemiker. 

DSC03872

Selvom jeg forkælede mig selv aftenen inden eksamen, så kunne måtte en veloverstået eksamen fejres, hvilket betyder at jeg kun er et speciale fra at kunne kalde mig kandidat.
Så jeg fejrede en veloverstået eksamen med Asti og hurra for Søstrene Grenes at have det i små flasker!

4 kommentarer:

Beam sagde ...

Ja, det var dejligt, du bestod! Til lykke igen! Håber du nød mini-Astien og Costume. :o)

scient.hybrid sagde ...

Tak :)

Astien blev nydt med et styks sugerør og costume er ikke blevet gennemlæst endnu, men det lover godt ;)

2300 Happiiiness sagde ...

Tillykke med det. Hvor må det være dejligt, at bestå et fag efter at have forøsgt så mange gange.

Og lækkert med sådan en lille flaske ASTI, selvom du faktisk havde fortjent en stor flaske :-D

scient.hybrid sagde ...

Det er enorm lettelse endelig at have bestået faget, og mit humør er røget så meget i vejret her efter eksamen.
Jeg kan slappe meget mere af nu.

Nu var det onsdag og jeg måtte vise mig selv at jeg kunne være voksen på en hverdag og kun drikke en lille smule :D
Den store flaske hører weekenden til :p