lørdag den 30. januar 2010

Nå men hvordan har I så mødt hinanden?...

Jeg læste på et tidspunkt og jeg husker ikke om det var for to måneder siden eller om det var sidste forår, men i hvertfald læste jeg at det stadig var pinligt at have mødt kæresten igennem internettet, så pinligt at disse netdatende mennesker havde fundet på historier om hvordan de havde mødtes.

Denne artikel mindede mig om min egen oplevelse med mennesker mødt igennem internettet, for et par af mine veninder har jeg mødt på et internetforum.
I starten var det lidt underligt at skulle forklare hvordan man kendte dem, men med tiden er det blevet sådan mere naturligt for mig at tale om at jeg kender disse mennesker fra internettet, også selvom modtageren måtte tænke sit.
For at møde nye mennesker på internettet er vel ikke værre end når man møder nye mennesker på job, uddannelse, igennem venner, i byen osv.

Men det er som om at det forsat er taber-agtigt at få bekendtskaber og venskaber online, muligvis fordi det ikke er et socialt fællesskab i såkaldt normal forstand.

Hvorfor skjule at man har venner, måske rigtig gode venner som man har mødt online, for disse venner er vel lige så gode som dem man har mødt alle mulige andre steder offline?

Nogle af de mennesker jeg har mødt online, har det vist sig at jeg lige så godt kunne have mødt de steder jeg har været forbi ude i den virkelige verden, så forskellen mellem online og offline er måske ikke så stor som vi bilder os ind, på lige dette område.

2 kommentarer:

rijaH sagde ...

Heh jeg kender det alt for godt.. man får lige et skævt blik når det siges og så blir de faktisk ret interesserede i at høre nærmere.. Fordi ikke nok med jeg har mødt min kæreste via nettet så var det også igennem et virkelig nørdet spil ;) men jeg er ret ligeglad og har været det altid. Tror de første folk jeg mødte fra nettet var i 99 og var så dem jeg faktik gik i byen med og var sammen med en cirka 4 år frem. Nu har vi ikke rigtig de samme interesser mere, men jeg snakker da stadig med dem :) Og de fleste venner jeg har i dag er nogen jeg har mødt gennem nettet da jeg kendte dem før jeg mødte min kæreste men han kendet dem også.. men det er en lang historie :P Men jeg har aldrig synes det var pinligt og kommer nok aldrig til det. Men jow kan godt nikke genkendende til det og folk kan blive lidt beklemte over det. Men dem om det ;) de kan blive ved med at leve i stenalderen og have de samme venner :P mener også det er fact man skifter sin vennekreds ud en gang hvert 7. år? :)

scient.hybrid sagde ...

Jo det har jeg også hørt, det med udskiftning af venner hvert 7.år.

Men det er da naturligt at man glider fra hinanden som venner, hvis man ikke længere har noget tilfælles, uanset om der er gået ½ år eller 15 år.