søndag den 1. marts 2009

Det er så nu den fortælling burde komme frem.

Hvor irriterer det mig at jeg ikke kan finde fortællingen om de 10 mennesker og deres middag på en restaurant.For den kunne der i den grad godt være brug for nu, med det resultat af den såkaldte skattereform.

Hvis du ikke kender fortællingen, så handler den kort om 10 personer der går ud og spiser sammen, hvor den der tjener mest betaler mest og den der tjener mindst, betaler mindst af den samlede regning.
En dag får gruppen rabat på den samlede regning og de vælger, naturligvis den løsning at de som har båret det tungeste læs får den største rabat og de som har båret den mindste byrde får mindst rabat.Hvilket dem i den laveste ende mener er forkert.
Næste gang de er ude at spise, så er de som normalt har båret den tungeste byrde væk!

Pointen er den, at der bliver ævl og kævl og råbt op om solidaritet, når de som bærer den tungeste byrde får udsigt til en lettelse, og det ender gerne med at de bliver straffet og dem i den "billige" ende endnu engang trækker det længste strå og går fra som vinderne.Solidaritet er tilsyneladende kun en en-vejs ting, det følger fint den kemiske regel kaldet Markownikow lov: " Den har har skal have", som i: Den der allerede får skal have (mere).

Hvor sjovt er det lige, at tage en lang uddannelse for så efter nogle år, at blive ramt hårdt af skattehammeren?
"Jamen, vi har jo betalt din SU mens du studerede og vi betalte også din uddannelse!" - Gerne det argument der mødes.

Men hey, hov!Der var jo et forslag i skattekommisionens pakke om SU-systemet, som pænt blev pakket væk.(Både KS og KU har i flere omgange haft SU-forslag på programmet på deres Landsråd, men vil moderpartiet hører på os?)

Ergo, man er mere eller mindre tvunget til at være på offentlig forsørgelse - "du kunne jo have valgt det fra!".
Kunne jeg sikkert, men så ville man blive stemplet som værende indehaver af en guldske der hvor solen rammer en, når man plukker jordbær.

I dagens Danmark bliver man forsat ikke belønnet for at tage en uddannelse, og så klinger det hult at regeringen vil have en stor andel ud på en videregående uddannelse, en uddannelse som ikke kan betale sig.Så meget for borgerligt "frihed og ansvar", ord vi ellers er glade for at bruge.

Næh du, barnepigestat det er det, befolkningen vil have - hvorfor tænke selv?

Ingen kommentarer: