tirsdag den 14. juli 2009

Trykker du på den ""forkerte" knap?

Nordjyder giver ikke flaskepenge til nødhjælp

Undskyld mig, men der lugter lidt af grådighed dette her:
"Vi er selvfølgelig glade for alt, hvad vi får, men vil arbejde målrettet med at udbrede budskabet, så ALLE ved, hvordan de kan støtte med deres flaskepenge, siger Sander Schwartz fra Folkekirkens Nødhjælp."

Coopbutikkerne (incl Irma) indførte for nogle år siden en velgørenhedsknap på deres flaskeautomater, således at man fik muligheden for enten selv at indløse panten eller give pengene til velgørenhed.
Idéen fejler ingenting, for så kan folk vælge om de vil rende igennem butikken med en flaskebon der bliver mere og mere krøllet, inden de når frem til kassen eller man kan slippe for det bøvl og give lidt penge til velgørenhed.

Nu har man så undersøgt hvor der bliver trykket på knappen og hvem der har de mest skinnende glorier, men hov!
Nordjyderne skal da lige dunkes i hovedet, her donere kun 0,9 af kunderne deres pant til velgørenhed, sikke nogle egoister og kunderne i hovedstande topper listen med 1,8 der giver til velgørenhed og så er vi tilbage ved citatet fra før.

Det lugter temmelig meget af grådighed, for hvis 10% af kunderne donerede deres plaskepant, ville det hellere ikke være godt nok, og med garanti hellere ikke hvis 98% gjorde.

Min lyst til at støtte velgørenhed falder meget drastisk, når jeg læser/hører sådan en udtalelse.
Det er simpelthen usmageligt.

Ingen kommentarer: