søndag den 4. oktober 2009

… Her er slag i bolledejen…

Søndag er den perfekte dag til at lave mad til fryseren, hvad enten det er madpakkemad til de dage, hvor der ikke er rester fra aftenen i forvejen eller det er mad til fryseren til de dage hvor det er fristende at hive et eller andet junk med hjem.
Så jeg gik i krig med to skåle dej.
En skål til brydeboller og en skål til pizzabollerne.
Begge skåle indeholder samme type dej.

Efter rækken af billeder kommer opskriften på bollerne og fyldet.

DSC03221

DSC03220

DSC03222

DSC03224

DSC03225

DSC03226

DSC03227

DSC03228

DSC03229

50 g gær, lidt salt, lidt sukker, lidt olie, 5,5 dl vand og et skvulp durumhvede og så almindeligt hvedemel for resten.
Dejen æltes til den er tilpas (dvs. ikke for tør og ikke for klæbende) herefter sættes den til at hæve indtil den ser hævet nok ud, hvorefter dejen slås sammen og trilles til en pølse der skæres i passende stykker til boller.
Når bollerne er formet sættes de ind i en kold ovn ved 200 grader – de hæver videre mens oven varmes op.
Bollerne er færdige når de får den der hule lyd.

Til pizzabollerne trykkes bollerne ud til små plader der fyldes med kødsovs og ost, hvor efter de sættes på en plade med samlingen nedaf.
Bollerne sættes ligeledes i ovnen ved 200 grader og tages ud, når bollerne virker gyldne.

Pizzabollerne ( en wannabe mini calzone) blev fyldt med en kødsovs bestående af:
500 g hakket oksekød, 1 stort løg (hakket), lidt salt, 1 karton tomatpuré, olie, rød karry pasta samt revet havarti.
Løget svitses for sig selv, hældes op i en skål, herefter steges en lille portion oksekød i en skvæt karry pasta, når det er stegt, steges det resterende kød i mindre portioner uden karry pasta.
Dette gør at kødet bliver stegt og ikke kogt.
Når sidste portion kød er stegt, hældes resten tilbage i gryden og tomatpuréen hældes over med en smule vand.
Sovsen koges ind til en passende tykkelse og smages til med salt.
Som fyld i pizzabollerne blev sovsen kogt meget ind.

Når bollerne er kølet lidt af kan de smides i fryseren og de optøes meget nemt i enten ovn eller mikroovn.

God fornøjelse.

2 kommentarer:

Beam sagde ...

Uhm, de ser da gode ud. Tak for inspirationen! :D

scient.hybrid sagde ...

Det var så lidt.