fredag den 9. oktober 2009

Og Nobels fredspris 2009 går til Anders And...

Det kunne de lige så godt have sagt, for årets fredspris går til den amerikanske Præsident Barack Obama, som har været på den post under et år, ydermere er han blevet indstillet til prisen senest 9 dage efter sin indtræden, da komitéen lukkede for indstillingerne 1. februar 2009.

Så han er blevet indstillet på et meget tyndt grundlag, da grundlaget kun har været hans intentioner, det næste er så at han så rent faktisk får prisen for hvad? Sine intentioner.
Det giver da helt sikkert stor mening, og udvander da slet ikke begrebet fredspris?

Så kan man gisne om hvorfor den uddeles på så tyndt et grundlag.
1) Der var ikke indkommet ret mange forslag?
2) Det er skjult lussing til hans forgænger Bush jr.?
3) Obamamania?
4) Hellere Obama end Anders And?
5) Han ser godt ud i jakkesæt?
6) Han er familiefar?


Jeg kan simpelthen ikke få øje på hvad han har lavet af fredsbevarende ting, der er nok at steder at tage fat på, sådan trække i arbejdstøjet frem for kun gøre brug af mundtøjet.

Fredsprisen på dette tidspunkt er lidt farligt, i mine øjne, i det forventningerne til ham er kolosal høje, han kan næste kun fejle nu.
Både inderigs med OL 2016 (er sket), sundhedsreformen, klimadebatten og forsæt selv listen og nej manden kan ikke gå på vandet, selvom mange rundt omkring opfører sig sådan.

Da fredsprisen gik til Al Gore og FN's klimapanel var der mange der kiggede en ekstra gang, det virkede tosset af en forsmået dobbeltmoralsk* politiker fik prisen.

Jeg synes det er synd at prisen er blevet så udvandet, som den er blevet i år, for det stiller sætter kravene ned til prismodtagerne fremover temmelig meget.
Det havde i mine øjne været bedre at sige, at i 2009 var der ingen kandidater der havde gjort en indsats der var værd at belønne med fredsprisen.
Man har sprunget år over ved nogle af de andre priser, hvorfor så ikke fredsprisen?
Se det havde givet folk (aka politikere og andet godtfolk) noget at tænke over.(* Hans energiforbrug på hans ejendom var gevaldig høj, stik modsat hvad han gik missionerede for)


Gisp i salen, da Obama blev nævnt

Ingen kommentarer: