Linsesuppe er utroligt nemt at lave og det er så absolut værd at tage med.
Suppen er lavet på slump.
Forbrug:
1 spsk flydende margarine
2 dl røde linser
1 boullionterning
3 gulerødder
6,5 cm snackpeber
6 dl vand
1 dåse flåede tomater

* Gulerødder og snackpeberen skæres i passende små stykker og ristes i fedtstoffet.
* Linserne skylles grundigt i vand og derefter hældes det i gryden.
* Vandet og boullionterningen tilsættes og der sættes låg på gryden, hvorefter den koger i min 25. min til linserne er møre og længere hvis gulerødderne ikke er helt kogte.
Om nødvendigt tilsættes lidt ekstra vand.

* Når alt i gryden er mørt tilsættes de flåede tomater og det varmes igennem.
* Inden suppen blendes, så smages den til med peber og eventuelle krydderier.
* Tilsidst blendes suppen med en stavblender inden servering.

* Så er suppen klar til servering, her med et par dryp ketchup.

Denne suppe kan med mindre væde også bruges som saucen i en lasagne eller som saucen til pasta.
Til et SU-budget er denne genial, da ingredienserne ikke er dem som vælter budgettet, et løst overslag så har denne grydefuld suppe kostet max. 20 kroner og her er til 2-3 personer i den, alt efter hvor stor en sult man har.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar