mandag den 1. december 2008

1. december - jul med jordforbindelse(n)

billedet er fundet på Wikipedia

Velkommen ombord på jordforbindelsens julekalender.

1. december er som bekendt AIDS-dagen og derfor vil det være naturligt at starte turen rundt i det naturvidenskabelige univers med denne sygdom.
Hvilken munter måde at starte årets sidste måned på, men AIDS er en festdræber, det er en af de få sygdomme som man har svært ved at helbrede for, det er dog sket fornylig med en mand i tyskland, men jeg tør ikke tænke på de økonomiske omkostninger der har været ved hans behandling.

Forskerne arbejder på at finde ud af mysteriet omkring AIDS (og HIV), man kan ikke andet end at tage hatten af for forskerne, for de har på forholdsvis få år fundet en livsforlængende kur, noget som dog er i den rigtige retning mod helbredelsen.
Læste et sted at nogle forskere har fundet ud af, at der kunne været en geniske kodning for om man vil kunne få HIV eller ej.

Der forskes meget i medicin til HIV-patienter, men jeg er overbevist om at kun en brøkdel af det ryger videre i medicinalske fremstillingsmølle, der kan være forskellige årsager til dette, lige fra økonomiske til eventuelle bivirkninger på stoffet.

Så selvom man ikke hører om nyt fra forskningen indenfor dette område hver og hveranden dag, så er det ikke ensbetydende med at der ikke sker noget.

Dette var dagens pip, ha' en god 1. december.


Ingen kommentarer: