søndag den 21. december 2008

En julefilm af de hyggelige.

En af de mest julede danske film vist denne eftermiddag på tv2.

Nøddebo Præstegård er en af de mest julede og hyggelige film der findes, bevares der er ikke den helt store handling i den og dog giver den en noget at tænke over.

Handlingen opridset:
Der er de tre brødre: Christoffer aka "gamle" (stud.theol), Frederik aka "Corpus Juris" (stud.jur) og så endelig Nikolaj/Nicolai (begge navne kommer frem i søgningen) spasmageren, hvis studieretning man ikke hører om.
Disse tre brødre bor inde på Regensen i Kongens København.
Egentlig vil de to ældste brødre holde julen på Regensen med deres bøger, men da der kommer bud fra Nøddebo Præstegård af, fra den ene af døtrene.
Så takker Nikolaj/Nicolai straks ja og pantsætter brødrenes bøger for et par damptogsbilletter.
Først er de ældste brødre ikke begejstrede og Nikolaj/Nicolai vil hellere end gerne se nærmere på Pastoren døtre og undre sig over at brødrene ikke har nævnt dem.

Hvilket får ham til at konkludere at hans ældre brødre ikke interesserer sig for andet end deres bøger!

Yngstebroderen er så optaget af fest,farver, ballade og forelske sig i samtlige piger på sin vej, at han slet ikke ser at hans brødre ikke kun har øjne for bøgerne, de skilter ikke med tingene.


En af de ting jeg holder rigtig meget af ved denne film er juleballet, fordi de danser (eller gør et forsøg på det) klassiske danse fra folkedansens verden.
Først dansen med march, tyrolervals og tyrolerhopsa, en lille fingerpolka bliver det også til (den med skomagerdrengen og hans indtag af brændevin) og så tilsidst en mazurka.

Ting ser ikke altid ud til at være det man tror, nogle gange skal man åbne øjnene og læse mellem linjerne.

Ingen kommentarer: