tirsdag den 13. januar 2009

Et miljøspørgsmål - hvem har ansvaret?

I morges da jeg kørte min mor ind på arbejde, så talte de i radioavisen om problemet med el-sparepærerne, da noget der minder om halvdelen af alle de som bliver solgt i Danmark, ikke bliver afleveret på genbrugspladsen, men der imod ryger i affaldsposen i køkkenet.
Hvilket er problematisk, da el-sparepærerne indeholder en lille mængde kviksølv og ja, kviksølv er ikke pokkers sundt at slippe ud i naturen.
Så når sådan en pose med køkkenaffald hvor i pæren ligger, bliver brændt af, hvor er der stor sandsynlighed for at kviksølvet ender?
Ude i atmosfæren og så er fanden løs, for luft kender ikke til landjordens grænser og svineriet sker derfor ikke kun over Danmark.

Så i morgenradioavisen hev de fat i en eller anden kommunalpolitiker, som sidder i KL's miljøudvalg - hvis jeg fangede det korrekt.

Han kendte tilsyneladende ikke til dette problem, og hvilket man ikke kan fortænke ham i.
Der er nemlig en rimelig logisk forklaring på dette.

Kviksølv er tilsyneladende ikke populært at arbejde med i længden, det var pop i den periode da Galathea sejlede rundt på sin ekspedition og da der var ballade omkring tandklinikassistenterne, men ellers lever forskningen indenfor dette sit meget stille liv.
Med god grund, for der er ikke mange forskere her i landet, som nørder i det grundstof og politisk er det generelt ikke noget der er stemmer i.

Affødt af den samtale jeg havde med min mor, så er det gode spørgsmål så, hvem skal gøre befolkningen opmærksom på at disse pærer skal sorteres fra og afleveres på genbrugsstationen?

På emballagen står der godt nok at pærerne ikke må smides ud med køkkenaffaldet, det har de sikkert fået påbud om fra højere instans af.

Er informationen på emballagen godt nok, eller skal producenten reklamere for det i sin reklame for sit produkt, eller er det staten/kommunerne som skal køre oplysningskampagne om det eller skal det dikteres?

Kort sagt, hvem har ansvaret?

Ingen kommentarer: