fredag den 26. juni 2009

Pressemeddelelsen jeg savnede

Her er den pressemeddelelse jeg efterlyste i forrige indlæg, jeg faldt over det kort efter hos Konservativ Reaktion, hvor den også er gengivet.


KU vil ikke tage stemmeretten fra nogen!

Lad det være helt klart. Konservativ Ungdom ønsker ikke at tage stemmeretten fra nogen. Heller ikke personer på overførselsindkomster. KU hylder demokratiet og alle borgeres ret til at udøve deres indflydelse på samfundsudviklingen.

Hvorfor fremstiller flere medier så KU som værende for at ville fratage folk på overførslesindkomster deres stemmeret? Det mest åbenlyse svar er nok mediernes desperate forsøg på at finde historier i en tid, hvor der traditionelt ikke er meget nyhedsstof at kaste sig over.

Det er korrekt, at der på KU’s forum er en debat om demokratiets udvikling set i lyset af det stigende antal danskere, der modtager ydelser fra staten. Men der er langt fra en teoretisk debat til at det skulle være KU’s officielle politik. Og vi gentager gerne, at det ikke er KU’s politik at fratage folk på overførselsindkomster deres stemmeret.

Konservativ Ungdom har landets største politiske debatforum. Her debatteres alt åbent. Det er således et debatforum for alle politisk interesserede og ikke kun KU’s medlemmer. Den pågældende debat er for eksempel startet af en bruger, der ikke er medlem af KU. Der er mange, der har blandet sig i debatten, og som politisk organisation mener vi, at det er vigtigt, at man kan sætte alt til diskussion. Derfor fjerner eller lukker vi ikke debatter, og KU sætter ytringsfriheden højt selv i forhold til kontroversielle emner.

Sagen blev i første omgang taget op af Politiken, og torsdag den 26. juni fulgte TV2-nyhederne op på sagen. I den forbindelse gjorde vi det ganske klart for TV2, at dette ikke var KU’s politik, men et brudstykke fra vores åbne forum fra en debat, der var startet af en ikke-KU’er. Dette blev sagt gentagne gange i interviewet, men TV2-journalist Michael Stuhr valgte alligevel at klippe alt dette ud for at få det til at fremstå som KU’s officielle politik. Det synes vi er useriøs journalistik, og vi kan kun konkludere, at TV2 bevidst har valgt at stramme sagen for konfliktens skyld og sætte KU i dårligt lys. KU har i øvrigt tænkt sig at følge op på denne sag i forhold til TV2.

Så konklusionen er klar. KU er ikke for at fjerne stemmeretten for folk på overførselsindkomster. Vi mener naturligvis, at det er i orden at sætte alt til debat, og det gør vi også dagligt på vores forum. Vores debatter er dog ikke udtryk for vores officielle holdning, hvilket mange medier misvidende har fremlagt.

Uddrag fra KU’s politiske program, hvilket er vores officielle holdning:

"Konservativ Ungdom hylder demokratiet, da vi mener, at denne styreform sikrer den største grad af frihed samt giver borgerne den bedste garanti mod overgreb. Konservativ Ungdom mener, at en effektiv og utvetydig tredeling af magten er nødvendig for borgernes retssikkerhed."

Ingen kommentarer: