torsdag den 15. april 2010

Dagens emne på facebook.

Nu er det ingen hemmelighed at jeg er konservativ og en førhen så aktiv en af slagsen, så det er nok ikke så underligt igen at størstedelen af bekendtskaberne på fb er politisk aktive mennesker.

Så når der sker noget nyt politisk set, så er der stor sandsynlighed for at samme emne når at optræde hos jeg ved ikke hvor mange i deres statuslinje eller med link til en eller anden artikel.

I dag var emnet det socialdemokratiske forslag om at tvangslukke Mærsk hvis ikke der kommer 40% kvinder i bestyrelsen også kendt under det lidet flatterende navn: "Kvotekvinder".

Nu kommer det mest pudsige her, der har kun været en kvinde der har rynket bryn på deres status over dette forslag, resten har været mænd der har reageret over dette drastiske forslag.

Faktisk er det ikke kvinder der er gået til modangreb i pressen på forslagsstilleren - ligestillingsordføreren for S, det har der imod været mænd, i det VU i Århus lynhurtigt fik regnet sig frem til den manglede andel af kvinder i den lokale vælgerforenings bestyrelse, hvor MF'eren er opstillet og valgt.

Ydermere har man regnet på andelen af kvinder blandt høvdingene på Christiansborg og den er hellere ikke god - hvis man ser på tanken om 40% i ledelsen aka kvotekvinder.

Så er der hele den økonomiske del ved at tvangslukke Mærsk ved lov, for der er edderbankme mange ansatte og Mærsk slæber rigtig mange kroner hjem i den danske statskasse.
Jeg tør ikke tænke på konsekvenserne af sådan en tvangslukning.

Det kunne måske være den sidste del - altså den med økonomien der gør at fyrene farede i blækhuset over forslaget.

Ingen kommentarer: