mandag den 5. april 2010

Dårlige nyheder for en slutspurtsspecialestuderende i atmosfærekemi.

I dag har jeg modtaget en mail med temmelig triste nyheder for mig, i det apparaturet mine forsøg laves i, er i en ukampdygtig tilstand da der mangles vitale dele såsom oliepumpe(r?) og ventiler til gaslinjen.

Så i stedet for to uger i lab, risikerer jeg kun at have en uge i lab idet der gerne gå to dage på at få hele systemet op at køre igen.

Så hybriden er blevet en lille trist hybrid på grænsen til at blive småstresset.

Er dog enormt glad for at jeg fik en mail om det i dag, fremfor at jeg skulle opdage det ved selvsyn i lab i morgen tidlig.

Nu skal forsøgsplanerne lige tænkes igennem igen, for nu ved jeg godt hvad der er vigtigst at få lavet af mine to typer forsøg og hvilket der kun bliver lavet hvis der bliver tid til det.

Hvilket er lidt noget tis, da det er planen at mine forsøg skal grifles ned i et scientific paper og så skal tingene gerne være i orden, hvis dette grifleri skal accepteres af tidsskriftet det indsendes til.

5 kommentarer:

Anette sagde ...

Øv, det er godt nok en træls besked at få. Sådan noget udstyr skal bare virke.

Hvad skal du undersøge i dit speciale?
Det er så hyggeligt, når du viser IR-spektre og andet godt, for det minder om min tid i laboratoriet.

scient.hybrid sagde ...

Der er intet som laboratorieminder.

Jeg arbejder med methan hvor jeg undersøger reaktionshastigheden med O(1D) dvs. fotolyseret ozon, hvilket der kun er skrevet om i en bisætning i et paper, da forsøget kun er udført en enkelt gang.

Så det er ny metode jeg har stået med og selv været med til at udvikle og skal jeg være mindre beskeden, så er det mig som fik idéen til den metode der gør at jeg i dag umiddelbart står med lovende resultater på hånden.

Jeg skal lave nogle teoretiske beregninger på mine reaktioner, for at understøtte og kontrollerer om det jeg nu har fundet frem til i praksis nu også er hvad jeg tror det er.

Jeg skal derudover også lave referenceforsøg med OH.

I det store billede så vil dette forsøg hjælpe med til at forstå, hvorfor man i en lang årrække har haft en nulvækst i methanudledningen.

Håber du har fået lidt ud af dette svar.

Anette sagde ...

Tak for din forklaring om dit speciale, det gjorde mig bestemt klogere.
Det lyder rigtig spændende, og det må være meget interessant og udfordrende at udvikle en metode helt fra bunden.

Held og lykke med de sidste arbejde med specialet.

scient.hybrid sagde ...

Mange tak.

Paulsen sagde ...

Nitte.. Jeg håber, at der kommer styr over det og du når det hele :)

Jeg satser på at få styr på mit på torsdag :P Ser ud til, at jeg netop har fået styr på mit usikkerhedsbudget, hvilket også bestemt er en fordel :P

T