søndag den 7. september 2008

Et måltid til Studenten

De færreste kan leve uden mad, dette gælder også studerende.
Som studerende i en bolig med begrænsede køkkenfaciliteter, kræver det ofte koordinering i tilberedningen af måltiderne og selvom man kun skal lave mad til en, kan opvasken let blive stor som Mount Everest.

Der findes en løsning på en kæmpe opvask og mad som passer sig selv under tilberedelsen.

Løsningen hedder pølsepakker, hvor der ikke skal bruges ret meget mere end to knive og to spækbrædder, en til grønt og en til kødet.
I den oprindelige udgave består pakken af røget medister, katofler, porrer samt krydderier.
Men det er en af de retter som kan varieres i det uendelige, så længe man blot beholder kartofler som en grundsten.

I denne variant er der brugt: Party pølser, forårsløg, søde kartofler og tomater udover de obligatoriske almindelige kartofler.

Først skæres pølserne ud, brug 2 pølser pr portion og disse lægges i bunden af et stykke sølvpapir.



Oven på pølserne lægges kartoflerne, her er der brugt 4 mindre kartofler og 2 mellemstørrelse søde kartofler.
De almindelige kartofler lægges på først og ovenpå lægges de søde kartofler (eller gulerødder hvis man ønsker det).
Tilsidst lægges porrerne på, i dette tilfælde forårsløg og andet grønt.
Her er det små tomater, men det kunne også være peberfrugt.
Tilsidst drysses der krydderi over eks. basilikum og/eller timerian og/eller oregano samt peber og flydende magarine eller olie.
Der skal ikke salt på før serveringen.
Pakken lukkes godt sammen, så dampen ikke slipper ud og pakkes sættes i oven ved 200 grader i 50-60 minutter alt efter hvor tykke skiver grøntsagerne er i.

Her skulle så have været et billede af pakken på tallerkenen, men undertegnede var alt for sulten til at huske at få et billede.
Men det ligner billedet ovenover bare i varm tilstand.
Det bedste for den studerende ved dette er prisen på dette måltid.
En hurtig hovedregning giver max 20kroner, det som trækker prisen op er de søde kartofler, som bekendt koster en krig for en lille bakke.
Jeg kunne forestille mig at kyllingebryst i mindre bidder kunne være godt i sådan en pakke og skulle man lave det til flere personer, så kan det også laves i en form, blot skal man være opmærksom på at en porcelænsform kan forlænge tiden i ovnen.
Når det laves i en form lægges der et låg over af sølvpapir over.

Ingen kommentarer: